Calmeyergatens misjonshus ble oppført i 1891 etter tegninger av arkitekt Henrik Nissen. Den nygotiske bygningen var i sin tid Skandinavias største forsamlingslokale med plass til over 5000 mennesker.
Opprinnelig ble bygningen oppført for predikant Otto Treider og fabrikkeier P.T. Halvorsen med sikt på religiøs virksomhet. På grunn av pengemangel måtte de etterhvert selge bygningen, og på slutten av 1800-tallet var det aktuelt å bruke det til både sirkus, varieté og bryggeri. Til slutt kjøpte Kristiania Indremisjon bygningen i 1898.
Lokalene ble hovedsakelig brukt til vekkelsesmøter og utdeling av mat til byens fattige, men kunne også leies til andre formål som politiske møter, foredrag og konserter. Rundt 1920 holdt Oslo-Filharmonien populære og billige søndagskonserter her. Også Edvard Grieg, Fritz Kreisler og Kirsten Flagstad holdte konserter i bygningens hovedsal. Under andre verdenskrig ble bygningen rekvirert av okkupasjonsmakten, før den etter krigen ble den bygget om innvendig til lagerlokaler.
Calmeyergatens misjonshus ble til slutt revet i 1972. De siste årene var bygningen preget av forfall både innvendig og utvendig, og samme år som det ble revet raste deler av fasaden ut i gaten under en storm.
Tomta var en parkeringsplass helt til Kirkens bymisjons nybygg stod ferdig i 1989. Bygget hadde tidligere en gul fasade, men har det siste året fått svarte veggplater i forbindelse med rehabilitering og ombygging. I dag huser bygningen blant andre det moderne kontorhotellet Spaces Calmeyers Gate.