Vi står i Kristian IVs gate og kaster blikket over Tullinløkka mot fasadene i Kristian Augusts gate. Mye har forandret seg, men trærne fra bildet fra 1928 er mest sannsynlig de samme.
Tullinløkka var opprinnelig den nordligste delen av eiendommen Ruseløkka. Navnet kommer fra den siste private eieren av eiendommen, som var kjøpmann Claus Tullin. Staten overtok Ruseløkka i 1837 i forbindelse med oppføringen av byens universitet fra 1841-51.
I 1869 ble Tullinløkka fraskilt denne eiendommen, og området ble tatt i bruk som leke- og idrettsplass for barn og unge. Den norske Industri- og Kunstudstilling fant sted på i parken i 1883. Den store utstillingen hadde over 2200 utstillere, men fikk meget lave besøkstall på grunn av et elendig sommervær dette året.
På 1890-tallet var Tullinløkka samlested for flere store demonstrasjoner, og utover 1900-tallet var det fortsatt en park der lek og idrett stod i sentrum. I etterkrigstiden økte privatbilismen, og Tullinløkka ble tatt i bruk som parkeringsplass. Fram til 1990-tallet lå det også en bensinstasjon på plassen.
I 2005 ble det midlertidige kunstgalleriet “Frosken” oppført sør på Tullinløkka, på motsatte side av gata for universitetet. Dette bygget ble revet i 2011. Samme år ble mesteparten av løkka tilbakeført til park. I forbindelse med revitaliseringen av Tullin-området, oppgraderes parken i disse dager ytterligere.
Langs Kristian Augusts gate har det de siste årene skjedd en rekke forandringer. Mest iøynefallende er Domus Juridica, juridisk fakultets nybygg, som åpnet i januar 2020. Teglsteinsbygget er tegnet av MAD Arkitekter og erstatter to gårder fra 1930-tallet, som igjen erstattet de to gårdene midt på det gamle bildet.